Medway Queen Preservation Society

De Medway Queen Preservation Society (MQPS) stelt zich als doel het schip de Medway Queen te herbouwen voor toekomstige generaties, ter nagedachtenis van haar rol in WO II bij de evacuatie van Duinkerke, waar ze 7000 mensen redde, en als eerbetoon aan haar bemanning. MQPS wil daarmee ook ruchtbaarheid geven aan de rol die alle vaartuigen, van mijnenvegers tot schepen voor afweergeschut, speelden in de Tweede Wereldoorlog. We vergeten daarbij zeker niet de belangrijke sociale en economische rol die deze nautische activiteiten, zowel voor als na de oorlog, speelden voor de kuststeden in het Verenigd Koninkrijk.

Sociale inclusie is een erg belangrijk aspect in het bouwproject. De MQPS is immers vastbesloten de vaardigheden, nodig voor de reconstructie van het schip, door te geven aan onze toekomstige generaties.

Het project voorziet in stageplaatsen op zijn thuisbasis op Gillingham Pier in Kent. Daar leren jonge mensen die specialisaties die bij de reconstructie vereist zijn. De MQPS is de hoofdpartner in het Heroes2C project. Dit project stelt ons in staat om het stageprogramma én de instructeurs te financieren en hen kansen te bieden om kennis en vaardigheden uit te wisselen met de andere Europese partners. Dankzij Heroes2C kunnen we ook vrijwilligers uitwisselen tussen de scheepswerven en op die manier meer aandacht vestigen op ons gemeenschappelijk Europees maritiem erfgoed.

Website
www.medwayqueen.co.uk

Created by Pixular