Association Tourville

De Tourvillevereniging werd opgericht in 1992. Met als doel een oorlogsschip te bouwen naar 17de eeuwse normen, van 57 meter lang met 84 kanonnen aan boord. Het schip zal ‘de Jean Bart’ gedoopt worden als eerbetoon aan Jean Bart, de grootste kaperkapitein van het tijdperk van de Zonnekoning.

Eenmaal voltooid zal het schip aan de kaai blijven en een nieuwe attractie worden in het historische en vrijetijdspark van Grevelingen.

Sinds 2006 heeft de Tourvillevereniging een integratiewerf opgestart met stagiaires van de AGIRvereniging uit Grevelingen. De rekrutering gebeurt in verschillende etappes want de stagiaires kunnen pas aan de slag als er echt werk is op de werf. In 2010 heeft de Tourvillevereniging 8 à 10 personen gerekruteerd voor een periode van 1 of 2 jaar. De integratiewerf wil mensen sociaal maken via werk, groepswerk, kennis van regels en hiërarche.

De Tourvillevereniging is één van de partners in het Europese project Heroes2c. Met dit partnerschap kan ze nog beter leren communiceren en bekendheid geven aan het bouwproject via uitwisseling (van begeleiders, stagiaires, vrijwilligers) met de Engelse en Belgische partners.

Website
www.tourville.asso.fr

Created by Pixular