De Medway Queen

De in 1924 te water gelaten raderstoomboot Medway Queen werd een geliefde plezierboot op de Medway-rivier in Kent. Bij de uitbraak van de oorlog in 1939 werd ze door de Royal Navy opgeëist en tot mijnenveger omgebouwd, en maakte zevenmaal onder zware beschietingen de oversteek naar de stranden van Duinkerke. Ze redde 7000 Britse en Franse soldaten en verdiende de titel Heldin van Duinkerke.

De Medway Queen Preservation Society heeft langdurig strijd geleverd om het historische schip te redden. Dankzij het Heroes2c – restauratieproject is haar toekomst, althans op middellange termijn, verzekerd.

De romp van het schip wordt geheel herbouwd met traditionele scheepsbouwtechnieken. Dat houdt in dat de ganse structuur met rivetten bijeengehouden wordt; ofschoon rivetten sporadisch nog gebruikt worden, is dit vermoedelijk het eerste schip in bijna 50 jaar dat louter met rivetten wordt gebouwd. Wanneer de romp voltooid is, zal de rest van het schip door een leerlingenploeg, die reeds betrokken is bij de bouw van componenten voor het schip, worden afgewerkt.

www.medwayqueen.co.uk

Created by Pixular